Giysileriniz deki Statik Elektrikten Kurtulmanın Yolları

Bazen giydiğiniz bir kıyafet statik elektrik toplar ve giysiler sürekli olarak birbirine sarılır. Birçok kadının başına gelmiştir. Naylon çorap sürekli olarak özellikle yün elbiseleri kendine çeker. Bu yüzden yürürken sürekli eteğinizi çoraptan kurtarmaya çalışırsınız. Zıt elektrikli giysiler birbirine sürtündükleri zaman bu sorun ortaya çıkar. Yalıtım olduğunda bu elektriklenme ortadan kalkar. İşte bu sorunu çözmek için yapabilecekleriniz:

  1. Statik önleyen Streç

Statik elektriği ortadan kaldırmak için giysinin iç etek kısmına bir emniyet pimi koyabilirsiniz. Metal bir malzeme koymanız halinde bu emniyet pimi toplama çıkazı gibi çalışır ve elbisedeki statik elektriği toplar.

  1. Nemli Havlu

Kurutucuda giysiler birbirinden sürtünür ve sonuçunda statik elektrik üretir. Kurutma makinasında en düşük ısıtma ayarında giysileri kuruturken içine nemli bir havlu koyun. Nemli havlu statik elektrik üretmeyi önleyecektir.

  1. Kuru asın

Giysilerinizi mümkün olduğunca güneşte kuru bir yerde tutmaya özen gösterin. Giysinizi yıkadıktan sonra güneşli bir yere asın ve kurutun. Böylece giysiler statik elektrik üretmez.

  1. Yıkarken sentetik kumaşları ayırın

Naylon ve polyester gibi kumaşlar yıkanma sırasında statik elektrik ürettikleri için ayrı olması gerekir. Böylece yıkanma sırasında şarj olmazlar ve elektrik üretmedikleri için sorun ortadan kalkar.

  1. Ev Yumuşatıcı

Çamaşırları yıkarken yumaşıtıcı yerine sirke kullanın. Sirke statik elektrik üretimini engeller. Durulama suyuna sirke ekleyin. Sirke kokusu giysiler kuruduğundan kendilğinden yok olur.

  1. Alüminyum Topu

Bir top şekline alüminyum rulo levhayı da giysilerinizle birlikte kurutma makinasına koyun. Tüm statik elektriği emer.

  1. Metal Askı

Metal askı sayesinde statik elektriği elbiselerin üzerine alabilirsiniz.

  1. Nemlendirici Losyon

Statik sarılmayı önlemek için naylon veya sentetik giysiler giymeden önce el ve ayaklarınıza nemlendirici losyon sürün. Cilt yüzeyi nemleneceği için giysilerin yapışmasını önler.

hayatkolay